SponsoKliks80

Leden login

knltblogo

mijn-knltb-logo

centrecourtlogo2

Vrijwilligerswerk
 • Wat houdt Vrijwilligerwerk bij TCO in?

  Het vrijwilligerswerk binnen onze club houdt in dat senioren minstens 12 uur, verspreid over het buitenseizoen van 7 maanden, activiteiten uitvoeren in het belang van de club.

 • Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk?

  Het is van zeer groot belang dat alle (senior & student) leden als vrijwilliger activiteiten doen voor TCO om de club in stand te houden zonder dat alles door commerciële professionals wordt gedaan. Dat zou immers leiden tot een erg hoge contributie en dan wordt tennis zo duur dat we daardoor minder leden overhouden waardoor we zelfs het risico lopen onder de kritische grens te zakken om als vereniging te kunnen blijven bestaan. We zijn dus geen commerciële organisatie maar een club
  waar het lidmaatschap ook een vrijwilligersinspanning met zich meedraagt. Wij moeten er dus naar streven dat de overgrote meerderheid als vrijwilliger actief is. Kantinediensten zijn hierin een belangrijk onderdeel. Tijdens ons seizoen behalen we ongeveer €7500 marge op de kantineverkopen terwijl deze omzet wordt behaald met vrijwilligers. In 2014 waren er maar 50 vrijwilligers die kantinediensten hebben gedraaid, dat is ongeveer 33% van de senioren en dit jaar willen we die score flink verhogen want dat betekent ook meer inkomsten voor de club waarmee we zaken kunnen bekostigen als reparatie/onderhoud van dak, kantine en kleedkamers, baanonderhoud, etc. etc. Zonder de kantine-inkomsten is de financiële basis van TCO veel zwakker en zouden we mogelijk meer contributie moeten heffen om op langere termijn gezond te blijven. Stel je eens voor dat er 75 in plaats van 50 vrijwilligers kantinediensten draaien en de marge voor TCO dan van €7500 naar stel €10000 zou gaan; met die extra inkomsten zouden we mooie dingen kunnen realiseren op ons park.

 • Moet ik me (elk jaar) voor Vrijwilligerswerk aanmelden?

  • In het voorgaande jaar vrijwilligerswerk hebt gedaan,
   gaan we ervan uit dat je weer hetzelfde soort vrijwilligerswerk gaat doen. Wij hebben dit reeds voor je ingevuld in je persoonlijke profiel (Leden login>Uw gegevens>TCO) op de website. Je hoeft dan het formulier niet opnieuw in te vullen (tenzij je het wilt wijzigen), maar je moet het wel controleren.
  • In het voorgaande jaar geen vrijwilligerswerk hebt gedaan,
   verzoeken wij jou (seniorleden en student-leden) om het formulier in te vullen: er kan dan een goede inventarisatie van alle aanmeldingen gedaan worden, waarmee een betere taakverdeling mogelijk is.
 We hopen dan ook alle formulieren ingevuld vóór 10 maart te mogen ontvangen.
  • In dit seizoen senior of nieuw TCO-lid bent geworden,
   wordt er van je verwacht dat je minstens 3 kantinediensten gaat draaien, daarmee leer je meteen de club en veel mensen beter kennen. Vul het formulier s.v.p. vóór 10 maart a.s. wel in, zodat we met de door jouw gewenste planning – waar mogelijk - rekening kunnen houden.
 • Moet ik als junior Vrijwilligerswerk doen?

  Het wordt zeer op prijs gesteld als junioren ook in de club mee helpen. Meld je daarvoor bij de jeugdcommissie.

  Het is echter niet zo dat bij jeugdleden een Vrijwilligersbijdrage wordt gevraagd als je geen vrijwilligerswerk verricht. In het jaar waarin je 18 wordt ben je senior en dan is deze regeling wel op je van toepassing.

 • Wat voor soort Vrijwilligerswerk kan ik doen?

  Kantinediensten zijn hierin een belangrijk onderdeel, maar in de toelichting op het aanmeldingsformulier kun je lezen welke overige mogelijkheden voor vrijwilligerswerk er zijn.

  Wij zijn b.v. ook op zoek naar vrijwilligers die willen meewerken aan het openen & sluiten van het park en naar commissieleden die willen meehelpen om sponsoring meer tot bloei te brengen.

  Daar waar we teveel aanmeldingen krijgen voor één soort vrijwilligerswerk gaan we proberen deze in goed overleg en met een goede planning om te zetten naar vrijwilligerswerk waarvoor we meer mensen nodig hebben. Gezamenlijk zorgen we dan dat 2015 een geweldig tennisjaar wordt met veel activiteiten.

 • Als ik nu geen ervaring heb met Bardienst?

  Voor een ieder die voor de eerste keer kantinedienst gaat draaien zal er aan het begin van het seizoen uitleg worden geven over hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Meld je aan en de kantinecommissie neemt hiervoor contact met je op.

 • Moet ik voor bardienst een IVA-certificaat hebben?

  IVAHet schenken van alcohol brengt echter een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in onze kantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Wij willen jullie helpen om op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan.

  De Drank- en Horecawet vereist boverndien dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. NOC*NSF heeft samen met de KNVB, KNHB, het Watersportverbond, de KNKV en KNLTB gewerkt aan een IVA, die sportverenigingen gratis online wordt aangeboden.

  Wij verzoeken alle barvrijwilligers van TCO, die nog niet over het IVA-certificaat beschikken, de online IVA-instructie te volgen en het certificaat zo spoedig mogelijk bij de Vrijwilligerscoördinator in de leveren.

   

 • Waar kan ik vragen of opmerkingen over het Vrijwilligerswerk kwijt?

  Je kunt vragen of opmerkingen over het vrijwilligerswerk richten aan de Vrijwilligerscoordinator Gerard Worms

 • Wat zijn de 10 meest gestelde vragen over Vrijwilligerswerk bij de KNLTB?

  Zie het overzicht op:

  centrecourtlogo2

Waar ligt ons Park

Tennispark TCO

Sponsors

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ga naar boven