SponsoKliks80

Leden login

knltblogo

mijn-knltb-logo

centrecourtlogo2

Competitie
 • Hoe word ik Verenigings CompetitieLeider (VCL)?

  Als u VCL wilt worden, moet u de cursus Verenigingscompetitieleider volgen. In deze cursus leert u alles over het competitiereglement en de speelsterktebepaling en geven we u praktische tips voor de organisatie van de competitie.

   

  Lees-meer08

 • Ik wil voor 2 verenigingen competitie spelen; mag dat?

  Volgens het Competitiereglement mag een speler niet twee keer spelen in dezelfde week (bijvoorbeeld door aan te melden voor twee competitiesoorten of door voor twee verenigingen uit te komen) en mag die speler ook niet in een leeftijdscategorie spelen die lager (bij jeugd) of hoger (bij veteranen) ligt dan de eigen leeftijd.

   

  Soms kan hiervoor wel dispensatie worden aangevraagd. Richt je hiervoor tot de Technische Commissie.

  Lees-meer08

 • Wanneer ben je (afdelings)kampioen in de competitie?

  Kampioen van een afdeling is de ploeg die na beëindiging van de competitie het grootste aantal winstpunten heeft behaald. Hierop geldt een uitzondering. Als er in de betreffende afdeling een ploeg is die alle competitiewedstrijden heeft gewonnen dan is die ploeg kampioen, ongeacht het aantal winstpunten.

   

  Wanneer twee ploegen met een gelijk aantal winstpunten eindigen, bepaalt het resultaat van hun onderlinge wedstrijd wie kampioen is. Als de onderlinge wedstrijd gelijk geëindigd is, wordt achtereenvolgens het aantal gewonnen sets en vervolgens het aantal gewonnen games in die onderlinge ontmoeting bepalend voor het kampioenschap. Levert ook dit geen kampioen op dan wordt een beslissingswedstrijd vastgesteld om de kampioen te bepalen.

   

   

 • De uitslag van onze wedstrijd is onjuist aan de KNLTB doorgegeven. Hoe kan ik dit corrigeren?

  Als de uitslag van een competitie eenmaal digitaal is ingevoerd kan deze niet meer door de club worden aangepast. De Technische Commissie (TC) moet de correctie dan bij de KNLTB aanvragen, waarbij een kopie van het betreffende wedstrijdformulier dient te worden overlegd.

  Als het om een wedstrijd uit de districtscompetitie gaat zal de TC het formulier aan het regiokantoor Zuid van de KNLTB sturen.
  Gaat het om een wedstrijd uit de KNLTB Landelijke Competitie, dan stuurt de TC het formulier naar de KNLTB, in Amersfoort.
 • Kan ik bij TCO ook alleen competitie spelen?

  Ja, onder bepaalde voorwaarden kan men tegen een gereduceerd tarief (€45,-), Competitielid bij TCO worden. Men mag dan alléén namens TCO deelnemen aan de zomer- en/of wintercompetitie. De voorwaarde is dat men al lid is van een andere vereniging (de zg primaire vereniging) en dat onze eigen leden dankzij dit competitielid een team kunnen formeren om mee te doen aan de competitie. Buiten het TCO-competitieteam speelt men bij de primaire vereniging of neemt men als lid van de primaire vereniging deel aan toernooien.

  Je kunt je aanmelden d.m.v. het Inschrijfformulier, waarbij je aangeeft dat je eerder getennist hebt en dat je Competitielid wilt worden. De ledenadministratie beoordeelt samen dan met de TC of je aan de voorwaarden voldoet.

 • Wanneer zijn de indelingen van de Voorjaarscompetites bekend?

  De indeling van de landelijke competitie en de districtscompetitie-indelingen zijn rond 1 maart bekend en worden dan op de website van TCO gepubliceerd.

  Lees-meer08

   

 • Wat zijn de speeldagen van de Zomercompetitie 2015?

  De Voorjaarscompetitie 2015 begint voor TCO op vrijdag 3 april en duurt tot zondag 31 mei.

  Klik hieronder voor het volledige overzicht elders op de website.

  Lees-meer08

 • Hoe word ik wegwijs in de diensten en producten van de KNLTB?

  De WegWijzer wijst u de weg in tennisland. Het is een handzaam
  boekje met daarin een korte beschrijving van alle producten en
  diensten van de KNLTB. De onderwerpen zijn eerst per thema
  ingedeeld en daarnaast op alfabetische volgorde opgesomd. Elk
  onderwerp kent één of meerdere kernvragen en een contactadres
  voor meer informatie.
  Achterin de WegWijzer is een index zowel op alfabetische volgorde
  als een index per thema opgenomen. Op deze manier kunt u exact elk
  onderwerp en de bijbehorende bladzijde terugvinden.
  De KNLTB WegWijzer wijst u de weg in tennisland. Het is een handzaam boekje met daarin een korte beschrijving van alle producten en diensten van de KNLTB.
  De onderwerpen zijn eerst per thema ingedeeld en daarnaast op alfabetische volgorde opgesomd. Elk onderwerp kent één of meerdere kernvragen en een contactadres voor meer informatie.
  Achterin de WegWijzer is een index zowel op alfabetische volgorde als een index per thema opgenomen. Op deze manier kunt u exact elk onderwerp en de bijbehorende bladzijde terugvinden.

Waar ligt ons Park

Tennispark TCO

Sponsors

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ga naar boven