SponsoKliks80

Leden login

knltblogo

mijn-knltb-logo

centrecourtlogo2

Baanonderhoud2

Het aantal uur vrijwilligerswerk dat aan Parkbeheer is besteed is dit jaar opnieuw gestegen. Het park lag er dan ook het hele jaar op en top bij, ondanks de extreem droge zomer. Competitieteams die bij ons op bezoek komen en ook de deelnemers aan het grote toernooi zijn vol lof over de kwaliteit van onze gravelbanen. De toename in het aantal uren komt omdat we dit jaar het hele jaar over een uitgebreide ploeg vaste krachten hebben kunnen beschikken, die op en rond de banen iedere dinsdag (en in competitietijd ook op vrijdag) minstens drie uur alle benodigde klussen uitvoeren.
Daarom dank aan Piet vL, Dré en Jochem, als kernteam, en Hans, Henk, Piet en Frans, als vaste aanvulling, en Wim, Berna en Nic als incidentele hulpverleners.

BaanonderhoudHet jaar begon met een behoorlijke tegenslag: Half januari storm. Omdat het winddoek dit jaar iets hoger hing dan andere jaren én de gemeente aan de buitenzijde van het hek de beplanting tot de grond toe had afgezaagd stond de windkracht 8 vol op het hek, waardoor zes staanders behoorlijk verbogen waren. Een reparatie van 1500 euro, gelukkig gedekt door de verzekering (minus eigen risico).
Ook het opleveren van de banen liep behoorlijk stroef. De vorst zat diep in de grond, waardoor het gravel behoorlijk was opgevroren, waardoor een soort sponsvloer ontstond. Zelfs de marter zakte diep weg bij een tripje over het gravel. Zware machines voor het bewerken van de graveltoplaag konden dus niet op tijd de baan op. Door extra eigen inzet met het uitrijden van het gravel en uitstel van de competitie door de KNLTB waren de banen dan toch net op tijd klaar om de eerste thuiswedstrijd te kunnen spelen.
Tom aan het walsenVoor baan 5 en 6 was een extra klus gepland bij het opleveren van de baan. Vanwege de grote hoeveelheid mos/alg is een extra laag weggeschrapt en met grof herstelgravel aangevuld. Hierdoor is de afvoer van water beter geregeld en groeit er minder mos. De gemeente heeft na het seizoen bovendien grof onderhoud gepleegd aan de begroeiing rondom het park. Diverse bomen zijn gerooid, waardoor er nu meer zonlicht op de banen zal komen. Ook dit zal de mosgroei tegengaan. Omdat ook selectief bomen met overlast (bijv. wilde kers met bloesem, kersen én bladafval) zijn gerooid zal dat de hoeveelheid werk voor de onderhoudsploeg ook reduceren.
Vanwege de droogte en de enorme hoeveelheid eikels dit jaar is de gravelberg bij de parkeerplaats dit jaar tot grote hoogte gegroeid. Vandaar dat dit jaar bij de afsluiting van het seizoen en het opruimen van de banen al een container is besteld om het gravel alvast af te voeren.

NLDoet TCO 2018Tijdens NL Doet waren ook weer ruim 15 leden actief. Poetsen van de kantine is daar de standaard opdracht; met dank aan Nancy en Annet weer een glanzend begin van het seizoen. Buiten was vooral het voorbereiden van het minibaantje een klus. Het grote graafwerk was al gedaan, maar het graven van gaten voor de omheining nam opnieuw meer tijd in beslag dan gepland. Opnieuw moesten we concluderen dat dat een te grote klus was voor 1 dag en dat er in de loop van het seizoen geen animo was bij de leden om het klusje af te maken. Het aantal jeugdleden is in de tussentijd zo gedaald, dat de aanleg van het baantje sowieso opnieuw wordt afgewogen. Na de reparatie van het hekwerk was het ophangen van (nieuwe) winddoeken ook een behoorlijke klus.
Het hellinkje bij de Jeu de boules baan was eerder in het seizoen al omgespit. Nu is het afgedekt met worteldoek en zal het in het voorjaar beplant worden met bodembedekkers, zodat het bij het begin van het seizoen weer fatsoenlijk erbij ligt.

Met de gemeente zijn gesprekken gaande over hoe de financiering van het onderhoud in de toekomst gaat plaatsvinden. Al jaren ontvangen wij een vast bedrag (zonder indexering), terwijl de kosten wel gewoon oplopen. In onze overleggen met andere clubs is gebleken, dat er voor allerlei clubs verschillende financiering van de sportaccommodatie is. E.e.a. zal in de uniformering van subsidies e.d. binnen de nieuwe gemeente Beekdaelen aan de orde komen.

Naast het team voor park- en baanonderhoud is er ook een ploegje leden geweest die er in het seizoen voor hebben gezorgd dat het park in de ochtend werd geopend en in de avond weer werd gesloten, zowel door de week als in het weekend. Mede dankzij dit roulatiesysteem, waarbij iedereen twee keer een week deze taak op zich heeft genomen, was het park het hele seizoen toegankelijk.

Allen die hebben bijgedragen aan ons mooie park, bedankt!

Namens het onderhoudsteam

Berna Smit

Waar ligt ons Park

Tennispark TCO

Sponsors

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ga naar boven