SponsoKliks80

Leden login

knltblogo

mijn-knltb-logo

centrecourtlogo2

Rood-Oranje-Groen
Lees meer over de Worldtour
Jeugdtennis wordt verslavend leuk
Tenniskids op Twitter
hier inschrijven
Eindelijk is het dan zover, de inschrijving voor het nieuwe “world-tour circuit” Rood/Oranje is geopend. De competitie Rood/Oranje wordt aangepast met de bedoeling om de kinderen met een grotere regelmaat te laten spelen en hierdoor meer enthousiasme te creëren.

Wat gaat er zoal veranderen:
Voor de naam “worldtour” is gekozen, omdat de speeldagen gekoppeld worden aan de grote ATP/WTA toernooien die in de maanden gespeeld worden waarop de tenniskids wedstrijden plaatsvinden, de speeldagen krijgen dus namen als Melbourne, Parijs, Londen etc. Hierdoor wordt er een link gelegd tussen het profcircuit en de tenniskids wedstrijden en spelen de kinderen ( net als hun tennishelden) de wereld rond.

Hoeveel wedstrijden en wanneer?

Bij het voorgaande systeem was het zo dat de competitie bestond uit wedstrijden die 7 weken aaneensluitend gespeeld werden. In het nieuwe “worldtour” concept worden de wedstrijden verdeeld over een periode van 9 maanden waarbij de wedstrijden altijd op de eerste zondagmorgen van de maand om 9 uur beginnen. Naar verwachting duren de wedstrijden voor de Rood competitie ca 1.5 uur en voor de Oranje competitie 2.5 uur. Hierdoor blijft een groot gedeelte van de zondag over om eventueel andere activiteiten te plannen.

Indeling naar speelsterkte?
tenniskids De kinderen worden naar speelsterkte ingedeeld, dit houd in dat kinderen die voor het 2e opeenvolgende jaar in eenzelfde competitie spelen, automatisch sterkere tegenstanders krijgen waardoor de wedstrijdbeleving toeneemt. Het is bij de inschrijving dan ook belangrijk dat je vermeld of je al eerder Rood of Oranje competitie gespeeld hebt. De indeling naar sterkte gebeurd door de functionaris tenniskids van de club in samenspraak met de trainer.

Hoeveel spelers nodig voor een team?
Beschikt een club slechts over enkele spelers, dan wordt automatisch de mogelijkheid geboden om samen te spelen met andere clubs. Voor ROOD geld een minimum van 2 spelers is met een maximum van 12 spelers. Voor ORANJE geld een minimum van 2 spelers met een maximum van 8 spelers. Bestaat een team uit verschillende verenigingen, dan wordt er wel gewisseld van thuislocatie.

Flexibel?
Bij het nieuwe systeem is het mogelijk om de ene maand met 5 spelers en de ander maand met 7 spelers te spelen, een maand overslaan i.v.m. met andere verplichtingen is dus geen probleem.

Speelveld etc?
Ten opzichte van de ballen en de grote van het speelveld zijn er geen veranderingen ten opzichte van afgelopen seizoen. Er wordt dus gewoon met de rode en oranje ballen gespeeld en de bijbehorende velden.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier:!

hier inschrijven

 

 

 

 

Waar ligt ons Park

Tennispark TCO

Sponsors

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ga naar boven