SponsoKliks80

Leden login

knltblogo

mijn-knltb-logo

centrecourtlogo2

najaarscompetitie_thumbnailAan de komende najaarscompetitie (start op vrijdag 15 september) doen dit jaar 5 teams mee: 3 op vrijdagavond, 1 op zaterdag en 1 op zondag. Helaas is de inschrijving voor de competitie ook dit najaar weer minder dan afgelopen najaar, we hopen echter dat we tijdens de voorjaarcompetitie weer alle teams van afgelopen jaar met liefst  een aantal extra teams kunnen inschrijven.

Vrijdags beginnen de wedstrijden om 19:00, op zaterdag om 13:00 uur en zondag om 10 uur.

Voor deze najaarscompetitie hebben zich 3 ploegen voor de vrijdagavond ingeschreven (2 x heren 35+ en 1 x dames 35+); voor de zaterdag één ploeg (gemengd 17+) en voor de zondag ook 1 ploeg (heren 17+).

Natuurlijk staat alle informatie over de najaarscompetitie, de indeling en de deelnemers van de teams in de menu's Competitie Senioren in de linker kolom. Het wedstrijd-programma staat op de volgende pagina van dit stukje.

Belangrijste wijzigingen

Afgelopen voorjaar werd Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd door de KNLTB. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt.

  • Verkort Spelen

In 2017 konden clubs ervoor kiezen om Compact Spelen aan te bieden. Compact Spelen, bestaande uit een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten en een winnend punt bij 40-40, levert in meerdere opzichten voordelen op. Het is dé manier om de duur van wedstrijden te beperken en zo de competitiedagen korter te maken, zodat deelname aan de competitie ook goed te plannen is naast andere bezigheden in het weekend. Bovendien biedt het veel tennisclubs de mogelijkheid om naast de competitiewedstrijden nog ruimte te creëren voor mensen die gewoon vrij willen spelen. Maar uit de evaluaties en enquêtes onder spelers en Verenigingscompetitieleiders, kwam ook naar voren dat de meningen over Compact Spelen in zijn huidige vorm verdeeld zijn.

Daarom worden enkele zaken aangepast. Vanaf 2018 wordt in alle dubbelspartijen verkort gespeeld. Het gaat niet langer om een combinatie van een wedstrijdtiebreak in plaats van een derde set én direct een winnend punt bij 40-40, zoals bij Compact Spelen het geval is. Veel spelers beschouwden het winnend punt bij 40-40 als minder prettig. Komend jaar geldt dan ook alleen de beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten, met 2 punten verschil) in plaats van de derde set.

  • Dispensatie 2x spelen/invalregels

Tot slot heeft de KNLTB besloten tot versoepeling van het competitiereglement wat betreft de invalregeling. We zagen dat jaarlijks veel partijen en complete wedstrijden werden opgegeven, omdat er geen invallers gevonden konden worden. In overleg met de Verenigingscompetitieleiders is toen unaniem besloten om de regelgeving aan te passen.

Vanaf 2018 mag je een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor je club. Als er in jouw team iemand wegvalt en je wel iemand weet die even kan invallen, moest die persoon tot op heden via de Verenigingscompetitieleider dispensatie aanvragen. Zonder toestemming mag je immers niet meer dan één keer per week competitie spelen. Met de nieuwe regelgeving kun je dus makkelijk bij elkaar invallen en bij afwezigheid van een speler toch een compleet team op de been brengen. De huidige regeling omtrent het spelen voor twee vereniging blijft hetzelfde. Ook bij situaties die wel een dispensatie-aanvraag vereisen, wordt het reglement op enkele vlakken soepeler gehanteerd.

 

De Technische commissie; Annet Roosenboom

Waar ligt ons Park

Tennispark TCO

Sponsors

Februari 2019
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Ga naar boven